Inchirieri utilaje

Utilaje de inchiriat:

 Haulotte compact 8 Specificatii tehnice

Înălţime de lucru (cu operator)

8,2 m

Dimensiunile echipamentului, lungime/lăţime/înălţime

2,48x0,81x2,00 m

Greutate netă

1730 kg

Persoane

4

Sarcină netă

350  kg

Prelungire platformă

0,74 


 

Haulotte Compact 10 - Specificatii tehnice


Înălţime de lucru (cu operator)

10 m

Dimensiunile echipamentului, lungime/lăţime/înălţime

2,48x1,2x2,26 m

Greutate netă

 2330 kg

Persoane

3

Sarcină netă

450  kg

Prelungire platformă

0,92 m

 

Haulotte Compact 12 - Specificatii tehnice


Înălţime de lucru (cu operator)

12 m

Dimensiunile echipamentului, lungime/lăţime/înălţime

2,45x1,2x2,38 m

Greutate netă

 2470 kg

Persoane

3

Sarcină netă

300  kg

Prelungire platformă

0,92 m


 

Haulotte HM 10 P - Specificatii tehnice


Înălţime de lucru (cu operator)

10 m

Lugimea şi lăţimea platformei

0,9x0,7 m

Greutate netă

2470 kg

Întindere orizontală

3 m

Persoane

1

Sarcină netă

230 kg

 


 
 
 
 Genie 45/25 - Specificatii tehnice

Inaltime de lucru

16,07 m

Inaltime de ridicare

14,07 m

Extensie orizontala

7,65 m

Inaltime maxima extensie orizontala

7,16 m

Dimensiuni platforma (Lxl)

0,76 x 1,83 m

Dimensiuni de acces (Lxlxh)

6.83 x 2.29 x 2.11 m

Sarcina utila

227 kg

Masa proprie

6,577 kg

Garda la sol

39

Rotire nacela

160˚

Rotire brat

355˚


 
 Manitou MRT 2540 - Specificatii tehnice

Sarcină nominală în centrul de gravitaţie

4 t

Anvelope standard

18-22.5

Putere motor

110 kW

COG

500 mm

Întindere maximă orizontală

18,5 m

cu sarcină în centrul de gravitaţie

0,4 t

Înălţime de ridicare

24,6 m

Greutate netă

17,16 t

 
 


CONDITII GENERALE DE INCHIRIERE PARTE A CONTRACTULUI DE INCHIRIERE

Utilajul este proprietatea integrala a furnizorului pe toata durata contractului. Utilajul nu poate fi instrainat cate un tert fara acordul scris al proprietarului si nu poate fi folosit de catre alte persoane decat cele semnatare a procesului verbal de instruire personal.

Durata chiriei incepe la momentul livrarii utilajului de la depozitul furnizorului. Termenul de inchiriere se termina la momentul returnarii utilajului la depozitul furnizorului. Taxa de inchirere se percepe pentru fiecare zi inceputa, indiferent de ora.

Durata minima de inchirere este stabilita la momentul contractului si nu poate fi micsorata. Durata de inchirere poate fi prelungita prin acordul scris al partilor si trebuie anuntata de catre chirias furnizorului cu minim 96 de ore inaintea expirarii termenului prevazut initial. In cazul in care, din motive independente de furnizor, chiriasul nu anunta prelungirea perioadei de inchiriere cu cel putin 72 de ore inainte de expirarea acesteia, furnizorul poate dispune neconditionat returnarea utilajului la data prevazuta initial, pe cheltuiala chiriasului.

Pretul de inchirere este calculat pentru o utilizare de 10 ore zilnic, 6 zile pe saptamana. Utilizarea peste aceste limite poate fi taxata suplimentar. In caz de depasire, se vor factura suplimentar, zile de inchirere, pentru fiecare 10 ore echivalentul unei zi de inchirere.

In cazul in care pe parcursul perioadei de inchirere utilajul sufera stricaciuni, contravaloarea remedierii acestora va fi suportata integral de catre chirias. Serviciile de reparare pentru defectiunile / stricaciunile cauzate de operarea neglijenta, defectuoasa, necorespunzatoare, in alte scopuri decat cele prevazute, peste sarcina admisa a utilajului, in activitati de tipul vopsitorie, sablare, zugraveli, etc dar nu numai, vor face subiectul unei facturi separate pe care chiriasul se obliga sa o plateasca pe baza de deviz de lucrari si reparatii. Pe perioada chiriei chiriasul este raspunzator de asigurarea pazei si securitatii utilajului, in caz de furt, avarire , pieredere partiala / totala suportand contravalaorea acestuia mentionata in contract.

In cazul inchirerii utilajului fara operator, chiriasul se obliga sa utilizeze echipamentul doar cu personal autorizat, in conformitate cu legislatia romana. Orice prejudicii aduse utilajului sau tertelor persoane ca urmare a utilizarii si operarii ilegale a utilajului de catre chirias sau reprezentantii acestuia privesc exclusiv locatarul. Utilajele sunt supuse normelor ISCIR, Ministerului Muncii (protectia muncii) si respectiv EN280. Operarea utilajelor de catre alte persoane decat cele mentionate in procesul verbal de instruire personal este considerata incalcare a prevederilor contractuale, eventualele pagube fiind suportate integral si neconditionat de catre chirias. In acest caz, furnizorul este absolvit de orice responsabilitate, conform normelor legale in vigoare.

In cazul defectarii utilajului in perioada de inchirere, furnizorul se obliga sa constate si sa remedieze defectiunile in termen de 72 de ore (dar nu mai putin de 3 zile lucratoare) de la instiintarea scrisa transmisa de chirias furnizorului. In cazul in care defectiunea este din vina operatorului / chirasului, costul remedierilor vor fi suportate de catre chirias, iar in caz contrar de catre furnizor. In nici un caz furnizorul nu va fi facut raspunzator de eventualele daune cauzate de nefunctionarea echipamentului. Din motive de securitatea muncii, echipamentul nu va mai putea fi utilizat pana la sosirea inginerului de service delegat de furnizor.

Chiriasul se obliga ca pe durata inchierii sa respecte instructiunile de folosire si intretinere ale echipamentului inchiriat si sa suporte c/v combustibilului consumat (ex.: in cazul echipamentelor cu propulsie diesel trebuie sa suporte c/v combustibilului motorina). De asemnea este obligat sa anunte furnizorul pentru efectuarea reviziilor periodice dupa fiecare 100h de functionare. In cazul in care chiriasul nu informeaza la timp furnizorul, costurile evenutalelor reparatii ale defectiunilor cauzate de nerespectarea intervalor de intretinere vor fi suportate integral de catre chirias. ACESTEA SUNT CONDITII GENERALE MINIMALE INSUSITE SI ACCEPTATE PRIN SEMNAREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE SI FAC PARTE INTEGRANTA DIN ACESTA